Philips Hue Bridge nu gecertificeerd voor Matter: meer integratie met smart home-systemen

Philips Hue Bridge nu gecertificeerd voor Matter en wacht op software-update

De Philips Hue Bridge is nu gecertificeerd voor Matter, het smart home-protocol dat is ontworpen om te werken met een breed scala aan slimme apparaten en systemen. Dit betekent dat gebruikers meer opties hebben om hun slimme verlichting te integreren in hun smart home-ecosysteem. Nu is het afwachten op de software-update die alle bestaande en nieuwe lampen en accessoires van Philips Hue ondersteuning geeft voor Matter.

Matter: nieuw smart home-protocol voor gemakkelijke integratie

Matter is ontwikkeld door een samenwerking van verschillende bedrijven in de smart home-industrie, waaronder Google, Amazon, Apple en IKEA. Het doel van Matter is om een standaard te creëren waarmee alle slimme apparaten en systemen gemakkelijk kunnen communiceren met elkaar, zonder dat je hoeft te werken met verschillende protocollen en hubs.

Met de certificering van de Philips Hue Bridge voor Matter kan je nu gemakkelijk je slimme verlichting integreren met andere slimme apparaten in je huis, zoals slimme thermostaten, deurbellen en beveiligingscamera’s. Dit betekent dat je je verlichting kunt laten reageren op gebeurtenissen in je huis, zoals het openen van de deur of het detecteren van beweging.

Toevoeging van nieuwe functies met Matter

In samenwerking met Matter kan Philips Hue nu ook gemakkelijker nieuwe functies toevoegen aan hun producten, zoals de mogelijkheid om verlichting te laten reageren op muziek of het weer. Dit kan helpen om je smart home-ervaring nog verder te verbeteren. Al met al is de certificering van de Philips Hue Bridge voor Matter een welkome ontwikkeling voor iedereen die gebruik maakt van slimme verlichting in hun huis. Het maakt het nog gemakkelijker om je verlichting te integreren met andere slimme systemen en het gebruik ervan nog gemakkelijker te maken.

Matter-ecosysteem vereist momenteel nog steeds een hub

Hoewel het doel van het nieuwe Matter-protocol is om een standaard te creëren waarmee alle slimme apparaten en systemen gemakkelijk kunnen communiceren zonder het gebruik van verschillende protocollen en hubs, zijn de huidige producten die Matter-ondersteuning krijgen nog steeds afhankelijk van een hub, zoals de Hue Bridge. Het is mogelijk dat de toekomstige, echt nieuwe producten geen hub meer nodig hebben, maar voorlopig blijft dit onderdeel van het Matter-ecosysteem essentieel.

Philips Hue Bridge kopen:

Philips Hue Bridge - Hub voor Philips Hue Verlichtingssysteem - Volledige Controle over tot 50 Lampen - Werkt met Alexa en Google Home

Last Amazon price update was: 19 juni 2024 14:42

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Hue Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken