Signify brengt Philips Hue-lampen bezitters in onzekerheid met onbekende releasedatum van Matter-update

Signify heeft aangekondigd dat de release van Matter voor de Philips Hue Bridge en Hue-lampen is uitgesteld voor onbepaalde tijd. Het bedrijf heeft meer tijd nodig om de software goed te krijgen, maar er zijn geen details bekendgemaakt over de redenen achter de vertraging. Het is onduidelijk wanneer de update nu precies zal worden uitgebracht.

Signify, dat verantwoordelijk is voor de productie van Hue-lampen en Hue Bridge, heeft bevestigd dat de update later zal worden uitgebracht. Dit nieuws komt nadat Signify in eerste instantie had aangekondigd dat de update “aan het einde van het eerste kwartaal” zou worden uitgebracht. Hueblog had hierover navraag gedaan, maar er is sindsdien geen nieuws meer geweest over de update. De update is bedoeld voor de recente Hue Bridge en vrijwel alle verbonden lampen van het bedrijf, die daarmee de nieuwe Matter-smarthomestandaard moeten ondersteunen. Zie ons eerdere artikel over de certificering van de hue bridge.

Waarom wordt de update uitgesteld?

Signify heeft de redenen voor de vertraging niet uitgebreid toegelicht. Het bedrijf noemt kwaliteitsgaranties en samenwerkingen met andere fabrikanten als mogelijke redenen voor de vertraging. Het bedrijf zal echter pas met updates komen als er “een nieuwe, concrete releasedatum is”.

Matter-smarthomestandaard

Voor wie er nog niet bekend mee is, Matter is een nieuwe smarthomestandaard die wordt ontwikkeld door grote techbedrijven. Het doel is om diverse draadloze standaarden zoals Zigbee en Z-Wave te vervangen, zodat smarthomeproducten beter met elkaar kunnen samenwerken. Op dit moment zijn er nog maar weinig Matter-apparaten op de markt en is de standaard nog niet breed ingevoerd. Hue zou echter als een van de meestverkochte smarthomeproducten een belangrijke rol kunnen spelen in de populariteit van Matter.

Signify blijft stil over releasedatum van Matter-update voor Philips Hue-lampen

Hoewel Signify de redenen voor de vertraging van de update voor de Philips Hue Bridge en Hue-lampen niet uitgebreid heeft toegelicht, is het belangrijk om te benadrukken dat het bedrijf zich richt op kwaliteit en samenwerking met andere fabrikanten. Dit is goed nieuws voor Hue-lampenbezitters die wachten op de update. Hoewel de vertraging ongetwijfeld teleurstellend is, zal het uitstellen van de update er uiteindelijk voor zorgen dat deze beter werkt en meer compatibiliteit biedt met de nieuwe Matter-smarthomestandaard.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Hue Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken